Publikujeme

Nacházíte se zde: Úvodní stránka > Publikujeme > Akce > AMI Praha a.s. převzala první cenu za nejlepší internetové řešení

AMI Praha a.s. převzala první cenu za nejlepší internetové řešení

AMI Praha a.s. převzala první cenu za nejlepší internetové řešení 123

Na galavečeru IEA Internet Effectiveness Awards převzali zástupci společnosti UniCredit Leasing a.s. a AMI Praha a.s. cenu za nejlepší internetové řešení v kategorii Bankovnictví a finance.

Sdílej na sociálních sítích:

AMI Praha a.s. soutěžila s B2B aplikací Platforma Provozního Financování, která klientovi UniCredit Leasing a.s. přinesla úsporu 520 tis. Kč.

Autorem vítězného projektu je architekt Jiří Hovorka, který o aplikaci říká: „Platforma Provozního financování je náročný, složitý a technologicky heterogenní projekt, který propojuje mnoho obchodních procesů přes několik oddělených systémů. Je ale i velmi zajímavý z hlediska návrhu a implementace: hledání řešení je pro nás často výzvou - alespoň se můžeme při jejich řešení analyticky i programátorsky „vyřádit" a to nám dává chuť do další práce.

Přesto: to nejdůležitější je, že aplikace dobře slouží jak pracovníkům UniCredit Leasing, tak i importérům a prodejcům - a to bychom bez výborných vztahů a vynikající komunikaci mezi UniCredit Leasing a AMI nedokázali".

Za UniCredit Leasing a.s. převzal cenu vedoucí IT oddělení Ing. Petr Dufek, který k ocenění říká: „Integrace jednotlivých aplikací nám přinesla značné úspory a zefektivnila nasazování dílčích systémů u jednotlivých importérů. Dodavatel, společnost AMI Praha a.s., navrhla a zrealizovala celou nadstavbovou aplikaci v rekordně krátké době, za což ji patří dík i toto ocenění."

Cílem projektu byla úspora nákladů při přidávání dalších automobilových importérů a konsolidace několika aplikací do jedné platformy. V roce 2009 AMI Praha a.s. provedla konsolidaci všech importérských aplikací do jedné platformy, čímž došlo k výraznému zjednodušení přidávání nových importérů, komunikačních kanálů i aplikací. Snížila se tak doba potřebná k implementaci aplikace pro nového importéra a společnosti UniCredit Leasing a.s. se tím výrazně zkrátila doba návratnosti investic do jednotlivých aplikací.

Ve výsledku byla dosažena úspora ve výši  520 tis. Kč (období květen 09 - červen 10) a finanční průtok se meziročně zvýšil o 3 mld. Kč. Úplné informace o projetu naleznete na www.ami.cz.

Internet Effectiveness Awards jsou ocenění udílená nejefektivnějším internetovým řešením na českém internetu. Ceny IEA jsou uznáním, že vítězové dokážou využít digitální média ke vzniku nových způsobů podnikání, k poskytování svých služeb on-line, k lepší komunikaci se zákazníky, se zaměstnanci či občany, a dokážou přitom dosáhnout skutečných výsledků.

Kompletní informace o slavnostním předávání cen jsou k dispozici na www.iea.cz.

Přejít na začátek stránky

Mapa stránek